skip to Main Content

Mit ne mondj egy introvertáltnak karácsonykor?

Ahogy már ebben és ebben a cikkünkben is írtunk róla, a világ néha gyanakvóan nézi azokat az introvertáltakat, akik elkerülik a mozgalmas partikat és a zajos összejöveteleket.

Mit ne mondj egy introvertáltnak karácsonykor

Alkalmadtán ők is szívesen részt vesznek ilyen eseményeken, de utána mindig szükségük van az egyedül töltött időre, amely alatt feltöltődhetnek. Előfordul, hogy karácsonykor vagy más ünnepek alkalmával visszautasítanak egy-egy ilyen meghívást, legyen az munkahelyi vagy családi összejövetel. Mindez azért fontos a számukra, hogy mentális egészségüket megőrizzék.

Sajnos a külvilág azonban ezt nem mindig érti meg.

Pedig nem csodálkozunk azon, ha valaki az egészségét féltve nem kér a zsíros főételből, vagy cukorbetegség esetén nemet mond a felkínált édességre.  Mindenki megérti, hogy az illető figyel a testi jóllétére és az egészségére. A mentális egészség megőrzésének szabályai viszont nem ilyen magától értetődőek. Mindenkinek saját magának kell rájönnie arra, hogy milyen körülményeknek kell fennállniuk az egyensúly megmaradásához. Ehhez fontos szempont az, hogy hol helyezkedünk el az introverzió-extroverzió skáláján.

Ami az egyik embernek fergeteges élmény, az a másiknak lehet, hogy rémálom.

A világ gyakran az extrovertált személyiségtípust értékeli, ezért introvertáltként ne feledjük, hogy olyan körülményeket teremtsünk a magunk számára, amely nem másoknak, hanem saját magunknak felel meg. Amikor jól érezzük magunkat, ahol önmagunk lehetünk, és akikkel szívesen töltjük az időnket.

Az alábbi tanácsok extrovertáltaknak szólnak:

Mit ne mondj egy introvertáltnak karácsonykor?

 

ÉRTÉKELD A CIKKET!

5
(24)
MI AZ INTRENIQ?

Az INTRENIQ olyan helyzetek megoldásával foglalkozik, amellyel nap mint nap bárki szembesülhet.

Introvertált és ambivertált személyeknek segítünk kommunikációs, valamint munkával és testbeszéddel kapcsolatos kérdésekben. Cikkeink és szórakoztató tesztjeink segítenek, hogy  jobban megismerd önmagad.

EZT OLVASTAD MÁR?
TESZTEK ÉS KVÍZEK

TESZTEK ÉS KVÍZEK

Tudj meg többet önmagadról

MILYEN VAGYOK ÉN?
TOVÁBBI ÍRÁSOK
Back To Top