skip to Main Content

A következő állásinterjúdat robot vezeti – belevágsz?

Vajon mennyi esélye van annak, hogy a jövőben robotok fognak minket meghallgatni az állásinterjún? Lehetséges, hogy egyszer ők is képesek lesznek interjút vezetni, és ezzel helyettesíteni tudják az interjúztató munkatársat?

A-kovetkezo-allasinterjudat-robot-vezeti-belevagsz?

Ha igen, adódik a következő kérdés: meg tudják-e ítélni egy beszélgetés, egy virtuális találkozó alapján azt, hogy az állásra pályázó alkalmas-e a pozícióra?

 Mesterséges intelligencia = Artificial Intelligence (AI) 

Ezek mind olyan kérdések, amelyek még pár éve elképzelhetetlenül abszurdnak és ijesztőnek tűntek volna, ma azonban már nem annyira távoliak. A mesterséges intelligencia-kutatás célja az, hogy támogassa az embert a tudományban, a gazdaságban, a mérnöki területen, vagy akár a vállalatvezetésben. A cégek részéről jogosan merül fel az a kérdés, hogy bevethető-e robot, vagy mesterséges intelligenciát használó rendszer a munkaerő-kiválasztásban.  Megoldható vajon, hogy az állásinterjúdat robot vezetné? A vállalatok szempontjából ez azért előnyös, mert így az interjúzási folyamat gyorsabb, rugalmasabb és korszerűbb lesz, de éppen ilyen pozitívumot jelent az is, hogy egy automata rendszer bármikor használható a pályázó részéről, a nap minden szakában.

Az úgynevezett „chatbot”-ot, a mesterséges intelligencia egy fajtáját már számos szervezet használja a világon (pl. Pizza Hut, Starbucks, Wall Street Journal, Mastercard, Sephora stb).a-kovetkezo-allasinterjudat-robot-vezeti-belevagsz

A chatbot tulajdonképpen a modern idők technikai megoldása a tömeges kommunikációra, chat-re vagy tájékoztatásra, amelynek segítségével a cégek megkönnyítik saját párbeszédüket, illetve automatizálják bizonyos feladataik elvégzését.

Ez történhet ügyfelekkel, meglévő munkatársakkal, álláspályázókkal, vagy bárkivel, aki az adott vállalattal kapcsolatba kerül. Az ügyfelekkel vagy dolgozókkal mesterséges intelligenciával rendelkező robotokkal kommunikálnak, amelyek az emberéhez nagyon hasonló beszélgetésre képesek. Feltehetünk nekik kérdést, amire válaszolnak, de ők is kérdezhetnek tőlünk olyat, ami a problémánkhoz kapcsolódik. A bámulatos ebben az, hogy ezeket az ügyeket meg is oldják, vagy a megfelelő munkatársnak továbbítják. Rendelhetünk így ételt, taxit, repülőjegyet, vagy benyújthatjuk reklamációnkat is, ha egy megvásárolt termékkel nem vagyunk elégedettek.

Ezzel a módszerrel teljes vállalati kommunikációs rendszereket lehet menedzselni, minimális emberi beavatkozással vagy anélkül. Lehet, hogy észre sem vetted, ha a közelmúltban mesterséges intelligencia segített a problémád megoldásában, mialatt a céggel a csevegő-alkalmazásban leveleztél?

Mire számíthatunk a toborzási folyamatok területén, az emberi erőforrásban?  Vajon kiválthatja-e a chatbot az interjúztató személyt? Le tudja-e bonyolítani a mesterséges intelligencia az állásinterjúdat robot bevetésével?

a-kovetkezo-allasinterjudat-robot-vezeti-belevagszBármennyire is ámulatba ejtő, de úgy tűnik, hogy igen. Ezt a lehetőséget tartogatja számunkra a jövő, amely már most elkezdődött. Számos vállalat alkalmazza napjainkban ezt a technikai megoldást ahhoz, hogy az álláspályázókkal egy első körös interjút lebonyolítson. Sőt: az interjút vezető mesterséges intelligencia már arra is képes, hogy egyszerűbb döntéseket hozzon a pályázó személyével kapcsolatban. De hogyan teszi mindezt?

A robot például kiválóan programozható arra, hogy figyelje a testbeszéd jeleit, a mozdulatokat, a válaszadási reakcióidőt, a hangsúlyt és hanglejtést. Képes annak felderítésére is, ha a pályázó nem a kérdésre válaszol. Ilyen esetben figyelmezteti az illetőt, hogy ne kalandozzon el a témától. Érzékeli az alany stressz-szintjét, ebből következtetéseket tud levonni.  A virtuális interjúztató robotnak nagy előnye az is, hogy egyre inkább tanítható olyan pályázói tulajdonságok kiszűrésére, amelyek utalhatnak arra, hogy az illető várhatóan nem lesz hatékony a munkájában. Meg tudja állapítani azt is, hogy az illető introvertált-e vagy extrovertált. Ma már arra is vannak példák, hogy a virtuális interjúztatók őszinteséggel és etikai viselkedéssel kapcsolatos teszteléseket bonyolítanak, és természetesen ezeket a megfelelő módon ki is értékelik.

Mindezt pedig emberi jelenlét nélkül, automata módon és gyorsan teszik. Akár a nap 24 órájában.

Ezáltal a vállalat költséget tud megtakarítani, munkatársait más feladatokra irányíthatja át, nem utolsó sorban pedig fejlődést tarthat a technológiával, amely még a munkáltatói márkaépítés (és a jó hírnév) szempontjából is gyümölcsöző lehet.

A pályázó szemszögéből pedig a legfőbb előnyök a már említett időbeli rugalmasságban állnak: az illető dönthet úgy, hogy éjszaka vagy akár kora reggel kapcsolódik be az állásinterjúba, ahogyan azt saját napi ritmusa megengedi. Megteheti, hiszen a robot, a mesterséges intelligencia, tehát a virtuális interjúztató mindig készen áll. Ő az, aki mindig munkára fogható, mindig elérhető, és nem ismeri a túlóra fogalmát.  Ezen felül pedig az álláspályázó biztos lehet abban, hogy a többi jelölttel azonos elbánásban részesül, hiszen az első a-kovetkezo-allasinterjudat-robot-vezeti-belevagszilyen „megbeszélésen” a robot interjúztatót nem fogják befolyásolni saját, nem létező szubjektív előítéletei.

Nem kétséges tehát, hogy a virtuális interjúk szerepe a mesterséges intelligencia-kutatások során egyre inkább felértékelődik.

Minél több interjút kell egy cégnek lebonyolítania, ez annál inkább így van.  A nagyobb vállalatok sikere után a kisebb cégek is fokozatosan felismerik a robotok által vezérelt állásinterjúk előnyeit, ezért a jövőben minden bizonnyal számolnunk kell ezzel a lehetőséggel is. Következésképpen tehát a címben feltett kérdésre a válasz „igen”:  lehetséges, hogy a következő állásinterjúdat robot fogja vezetni. Vágj bele!

ÉRTÉKELD A CIKKET!

4.8
(23)
MI AZ INTRENIQ?

Az INTRENIQ olyan helyzetek megoldásával foglalkozik, amellyel nap mint nap bárki szembesülhet.

Introvertált és ambivertált személyeknek segítünk kommunikációs, valamint munkával és testbeszéddel kapcsolatos kérdésekben. Cikkeink és szórakoztató tesztjeink segítenek, hogy  jobban megismerd önmagad.

EZT OLVASTAD MÁR?
TESZTEK ÉS KVÍZEK

TESZTEK ÉS KVÍZEK

Tudj meg többet önmagadról

MILYEN VAGYOK ÉN?
TOVÁBBI ÍRÁSOK
Back To Top